toscane


Oktober 2001
, Drie weken na de dramatische aanslagen in de Verenigde Staten was het zover, vakantie naar Toscane. Vreemd om met deze situatie in de wereld toch op vakantie te gaan, in het vliegtuig te stappen. Maar "de wereld draait door", dus gaan we. Amsterdam - Florence in een vliegtuig van de Italiaanse vliegmaatschappij Meridiana. Onze uiteindelijke bestemming, Strada in Chianti waar we verbleven in een prachtig landhuis Il Leccio genaamd.

Met deze website wil ik een indruk geven van de ervaringen die we hebben opgedaan in Toscane. Het was ons eerste bezoek aan Toscane, de plaatsen Florence, Siena en San Gimignano stonden in elk geval hoog op ons bezoeklijstje. Tijdens de landing op het Aeroporto di Firenze hebben we goed zicht op de heuvels en de streek en wordt meteen al duidelijk hoe mooi Toscane is, zeker in deze tijd van het jaar.

Kijk op de volgende pagina's voor foto's en beknopte reisverslagen:

Florence
Siena
San Gimignano
Greve
Arezzo
Radda in Chianti
Eten & Drinken

"Toscane ligt in Midden-Italië, ingeklemd tussen de regio's Emilia-Romagna, Marche, Umbrië en Lazio. Elba en verschillende eilanden in de ligurische Zee maken ook deel uit van Toscane. De streek bestaat uit glooiende heuvels, bergen en een ruige mediterrane kust."
(bron: Capitool reisgids Florence & Toscane)

 


uitzicht vanuit il leccio

san gimignano

het onvermijdelijke glas chianti

kijk ook op:
toscane.pagina.nl

toscane 2001 mark@vanrikxoort.nl